В Одесі

В Одесі "накрили" банду кіберзлочинців

Укрінформ
Співробітники Приморського віділу поліції Одеси припинили злочинну діяльність групи кібер-злочинців, що ошукала більш як півсотні громадян на 700 тисяч гривень.

Про це у середу повідомили Укрінформу в відділі комунікацій Одесього облуправління Національної поліції України.

"З травня минулого року до правоохоронців почали надходити звернення громадян щодо шахрайських дій з боку невідомих осіб. Зловмисники, за словами потерпілих, заволодівали їхніми грошовими коштами шляхом продажу товарів через Інтернет-магазини. За цими фактами слідчим відділом Приморського відділу поліції було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Супроводжуючи його, працівники тодішнього Управління боротьби з кіберзлочинністю за процесуального керівництва прокуратури Приморського району встановили, що в Одесі діє організована злочинна група у складі п’яти осіб", - зазначили в поліції.

Організували злочинну діяльність двоє чоловіків віком 24 та 22 років. Реалізувати злочинні замисли їм допомагали троє виконавців: 22-річний фахівець ІТ-сфери відповідав за створення і діяльність копій відомих Інтернет-магазинів, а також - за діяльність Call-центру і зв'язок, 36-річний чоловік знімав готівку в банкоматах, а їх 20-річний співучасник спілкувався з користувачами Інтернет-магазинів.

"Грошові кошти, отримані незаконним шляхом, знімались у банкоматах Одеси - усього привласнено понад 700 тисяч гривень. Правоохоронці задокументували 60 фактів вчинення шахрайських дій зловмисниками", - йдеться в повідомленні.

Зловмисники свою провину визнали. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-