Соболєву передадуть результати експертизи бронежилетів

Соболєву передадуть результати експертизи бронежилетів

Укрінформ
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив направити результати експертизи бронежилетів депутату від "Батьківщини" Сергію Соболєву, який заявляв про закупівлю начебто неякісних пластин.

Відповідне доручення він дав на засіданні Кабміну у середу, повідомляє Урядовий портал.

Яценюк нагадав, що минулого тижня під час засідання Верховної Ради народний депутат заявив, що Міноборони начебто закуповуються неякісні пластини для бронежилетів.

Прем’єр повідомив, що прямо під час засідання ВР він зателефонував головному військовому прокурору Анатолію Матіосу "з тим, щоби було проведено відповідне розслідування".

Глава уряду також дав доручення Міністерству оборони "невідкладно з'ясувати, чи відповідає ця інформація дійсності, чи вона неправдива, і доповісти Кабінету міністрів України про результати такого розслідування".

Перший заступник глави Міноборони Іван Руснак доповів про результати експертизи пластин для бронежилетів. Він заявив, що пластини, які закуповує відомство, повністю відповідають стандартам і всім технічним критеріям четвертого класу захисту.

Яценюк звернувся до Міноборони направити акт відповідних випробувань до парламенту, до фракції "Батьківщина" і народному депутату Соболєву, "який робив заяву, що не відповідає дійсності", а також поінформувати персонально голову Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-