Суддям пропонують добровільно відкрити приватні інтереси

Суддям пропонують добровільно відкрити приватні інтереси

Укрінформ
Рада суддів затвердила положення щодо порядку врегулювання конфлікту інтересів суддів.

Про це сказала на брифінгу голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Це перше положення у нашій країні щодо врегулювання конфлікту інтересів у будь-якій установі. І Рада суддів у цьому виступає саме першопрохідцем», - заявила Сімоненко.

За її словами, документ містить норми щодо того, яким чином мають діяти судді, органи суддівського самоврядування, врегульовуючи конфлікт інтересів і надаючи роз'яснення суддям щодо цього питання.

Зі свого боку, голова Комітету етики, врегулювання конфлікту інтересів та професійного розвитку суддів Тетяна Чумаченко пояснила, що положення щодо порядку врегулювання конфлікту інтересів врегульовують низку питань, пов'язаних із конфліктом інтересів діяльності суддів.

«Мета цієї декларації - суддя має право добровільно, якщо є таке бажання, повідомити про всі свої, так би мовити, приватні інтереси - знайомства, зв'язки, де і в якій царині в нього є такі зв'язки, що можуть певним чином вплинути на його діяльність», - пояснила Чумаченко.

Чумаченко наголосила, що як один із додатків до положення запропоновано запровадження добровільної декларації про приватні інтереси, на зразок такої, що існує у Литві та інших європейських країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-