ГПУ подала до суду на офіцера за державну зраду в Криму

ГПУ подала до суду на офіцера за державну зраду в Криму

Укрінформ
Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт у провадженні стосовно військовослужбовця Внутрішніх військ МВС України, який звинувачується в державній зраді.

Про це повідомляє управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Генеральною прокуратурою України затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за матеріалами спеціального досудового розслідування, яке закінчено Головним слідчим управлінням Служби безпеки України, стосовно колишнього заступника командира - начальника тилу об'єднаного вузлу зв'язку Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада)",- йдеться у повідомленні.

Військовослужбовець обвинувачується в тому, що у березні 2014 року, перебуваючи на території Автономної Республіки Крим в м. Сімферополі, був завербований співробітником Головного розвідувального управління Генерального Штабу Збройних сил Російської Федерації і отримав завдання на збір та передачу останнім інформації з обмеженим доступом щодо дислокації та діяльності Внутрішніх військ МВС.

Згідно з повідомленням, на виконання вказаного завдання, використовуючи службове становище,  військовослужбовець здійснив збирання відомостей, які становлять державну таємницю щодо засобів і схем зв'язку та спецзв'язку Внутрішніх військ МВС, але 12 квітня 2014 під час спроби виїхати до АРК був викритий у м. Києві співробітниками СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-