СБУ прикрила

СБУ прикрила "конверт", що фінансував терористів

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України провели масштабну спецоперацію та припинили діяльність конвертаційного центру, через який фінансувалися терористичні організації "Д/ЛНР".

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Конверт обслуговував майже 50 підприємств з Одеської, Миколаївської, Дніпропетровської областей, Києва та Харкова. Клієнти переводили гроші у готівку через безтоварні операції, а також легалізовували гроші, отримані з сумнівних джерел, з приховуванням від оподаткування. Щомісячний обіг конвертцентру становив майже 50 мільйонів гривень», - йдеться у повідомленні.

Зловмисники працювали в різних містах України. Співробітники Одеського управління СБУ затримали у Дніпропетровську бухгалтера, у Миколаєві - юриста, в Одесі - організатора конвертаційного центру, слідчі дії проводилися у Києві, Харкові та Львові. Серед учасників незаконного бізнесу були колишні співробітники управління МВС у Луганській області, які також затримані правоохоронцями. Встановлено, що частина грошей отриманих від діяльності конверту, переправлялася на фінансування незаконних збройних формувань т.зв. "Д/ЛНР".

"Під час обшуків у приміщеннях конвертцентру в кількох містах співробітники спецслужби вилучили більше ніж 50 печаток комерційних структур, у тому числі фіктивних, 14 тисяч доларів, 3 тисячі євро та документацію, яка підтверджує здійснення фінансових оборудок. Заблоковано 65 рахунків конверцентру у 23 банківських установах, у тому числі з російським капіталом. У 17 банках уже накладено арешт на більш ніж 5 мільйонів гривень, перевірка триває", - повідомили в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-