Які партії українці хотіли б бачити у Раді - опитування

Які партії українці хотіли б бачити у Раді - опитування

Укрінформ
Найвищу підтримку серед дорослого населення територій, підконтрольних владі України, мають «Блок Петра Порошенка «Солідарність» і з невеликим відривом Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» та Опозиційний блок.

Про це повідомляє прес-служба Київського міжнародного інституту соціології.

"Якби в середині лютого відбувалися вибори до Верховної Ради, то достатню кількість голосів задля входження до неї могли б отримати сім партій... На території, що контролюється владою України, серед дорослих жителів, які визначилися, за яку партію голосувати на виборах, 16.6% підтримують «БПП «Солідарність», 15.1% - Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», 14.2% - «Опозиційний блок», 11.8% - «Самопоміч», 10.3% - Радикальну партію, 6.2% - Всеукраїнське об'єднання «Свобода», 5.3% - «Громадянську позицію», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, соціологи КМІС зазначають, що такий розподіл голосів мав би місце, "якби ті, хто не визначився за кого голосувати і ті, хто хоче голосувати проти всіх, як звичайно, не прийшли б на вибори, участь у голосуванні взяли б близько 41% усіх виборців".

Як зазначає прес-служба інституту, протягом 5-16 лютого 2016 року Київський міжнародний інститут соціології провів власне дослідження щодо поточних рейтингів підтримки партій в Україні. Методом особистого інтерв'ю опитано 2020 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх областей України (окрім АР Крим) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

У Луганській області опитування проводилися тільки на територіях, що контролюються владою України, у Донецькій області дослідження проводилося і на територіях, що контролюються і на територіях, що тимчасово не контролюються владою України.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%, 0,7% для показників, близьких до 1 або 99%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-