Уряд дав майже 900 мільйонів на енергозбереження

Уряд дав майже 900 мільйонів на енергозбереження

Укрінформ
Кабінет Міністрів України прийняв рішення співфінансувати у 2016 році з державного бюджету енергоефективні заходи в житлових будинках. 

Це передбачено проектом постанови КМУ "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 р. №243 і від 17 жовтня 2011 р. №1056", розробленої з метою виконання Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік", інформує Урядовий портал

"Загалом у поточному році передбачені видатки за цією програмою на суму 894 млн гривень. Програма відшкодування частини суми кредитів спрямована на житловий сектор. Саме житлові будинки споживають найбільшу кількість енергії. Зокрема, природного газу лише на опалення використовується близько 18 млрд куб. м. Водночас, саме цей сегмент має найбільший потенціал до скорочення споживання енергії", - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, на сьогодні за державною програмою здійснюється відшкодування частини суми "теплих" кредитів (у розмірі 20, 30, 40 або 70 відсотків). У 2015 році близько 100 тисяч сімей оформили енергоощадні кредити у трьох державних банках на загальну суму 1,3 млрд гривень. У свою чергу урядом здійснено відшкодування в обсязі 302 млн гривень. Близько 20% позичальників - це громадяни, яким призначено субсидії на оплату житлово-комунальних послуг та які мають право на отримання збільшеного розміру відшкодування - 70% суми залученого кредиту. Така норма поширюється не лише на позичальників-фізичних осіб, а й у разі залучення кредитів об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, у яких проживають одержувачі субсидій.

"Перші позитивні результати опалювального сезону 2015-2016 рр. свідчать, що при комплексній термомодернізації платіжки за опалення зменшуються вдвічі, навіть з урахуванням оплати за кредитами", - підсумовують у Кабміні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-