Земляки арештованого поліцейського готові взяти його на поруки

Земляки арештованого поліцейського готові взяти його на поруки

Ексклюзив
Укрінформ
Односельчани заарештованого поліцейського Сергія Олійника, який в нічній погоні за BMW застрелив підлітка, висловили йому підтримку і звернулися до керівництва країни.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив сільський голова с. Тирлівка Бершадського району Іван Троскот.

"Учора в нас відбулося зібрання, в якому взяли участь близько 300 людей, - наші односельчани, приїжджі. Люди висловились на підтримку нашого земляка Сергія Олійника. Селяни не задоволені діями влади, адже на дорогах повно безкарних водіїв-мажорів, тих, хто скоює ДТП, а людину, поліцейського, що став на їх шляху – карають. Якщо у нього є дозвіл застосовувати зброю, і він її використав, щоб не було біди більшої, - то, певно, так має бути", - впевнений Троскот.

За його словами, учасники зібрання вирішили направити на адресу Президента України, генпрокурора та міністра внутрішніх справ звернення, в якому закликають адекватно оцінити події і не застосовувати до Сергія Олійника суворого покарання, адже їхній земляк вчинив так, як йому велів професійний обов’язок і совість. Під зверненням підписались 227 односельчан поліцейського.

"Ми зараз за допомогою юристів формулюємо звернення, підтримане людьми. Завтра в нас сесія райради, то проситимемо долучитися до нього усіх депутатів. Тоді направимо нашого листа поштою главі держави і керівникам відомств, які можуть вплинути на ситуацію. Ми вважаємо, що Сергій, та й нова поліція загалом, дуже потребують підтримки на етапі становлення. Хтось же врешті-решт має навести порядок", - вважає сільський голова.

Нагадаємо, Печерський суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці без права внесення залогу для поліцейського київської патрульної служби Сергія Олійника, який в ніч на 7 лютого у результаті погоні за BMW застрелив її пасажира.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-