Екс-спецпризначенець АТО отримав 12 років за вбивство волонтера

Екс-спецпризначенець АТО отримав 12 років за вбивство волонтера

Укрінформ
У місті Костянтинівка Донецької області колишньому спецпризначенцю АТО - жителю Полтавщини оголосили вирок за вбивство волонтера - 12 років позбавлення волі.

Про це у п'ятницю повідомили у відділі комунікації ГУ НП в Донецькій області.

«Сьогодні Костянтинівський міський суд ухвалив вирок колишньому співробітникові міліції зведеного загону Полтавщини, який 2014 року, перебуваючи у відрядженні в Донецькій області, відкрив вогонь по цивільному автомобілю і смертельно поранив 24-річного волонтера», - сказано в повідомленні.

У поліції зазначили, що розслідування цього факту почалося в грудні 2014 року, коли правоохоронці Дніпропетровської області зупинили автомобіль з двома чоловіками, один з яких спливав кров'ю від вогнепального поранення, інший - перебував у шоковому стані, розповідаючи, що автомобіль був обстріляний на блокпосту в Донецькій області людьми у камуфляжній формі. Їхнього третього товариша вбили, тіло довелося залишити по дорозі.

Де саме і скільки пройшло часу потерпілі вказати не змогли, оскільки не орієнтувалися на місцевості. Обоє були волонтерами з Полтавської області й везли медичні аптечки для військових у м. Вуглегірськ.

Тоді оперативникам міліції Донеччини знадобилося три дні, щоб об'їхати всі можливі пустирі й лісопосадки вздовж основних автодоріг Костянтинівського й Артемівського районів. Тіло вбитого волонтера було знайдене на кладовищі в с. Іванопілля Костянтинівського району, він помер від вогнепального поранення в шию.

Місце виявлення трупа дозволило відновити маршрут, по якому рухалися потерпілі. Оперативники визначили блокпост, на якому стався інцидент. Було встановлено, що на пункті перевірки автотранспорту несли службу міліціонери зведеного загону Полтавської області.

В ході комплексу оперативно-розшукових заходів оперативники встановили підозрюваного - співробітника полтавської міліції, на той час він уже залишив зону АТО в рамках ротації і працював на Полтавщині.

У березні 2015 року підозрюваний був затриманий і заарештований.

Судовий процес тривав майже рік. Сьогодні Костянтинівським міським судом міліціонер, який неправомірно натиснув на курок своєї табельної зброї, був визнаний винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.115 (умисне вбивство), ч.1 ст.128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) і ч.1 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України, суд обрав йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-