В Україні вже 319 смертей від грипу – МОЗ

В Україні вже 319 смертей від грипу – МОЗ

Укрінформ
За даними МОЗ, станом на 19 лютого в Україні зафіксовано 319 летальних випадків від ускладнень грипу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 319 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них п'ять дітей віком до 17 років (у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській та Полтавській областях) та двоє вагітних (у Запорізькій та Кіровоградській областях)", - йдеться у повідомленні.

Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області - 40, місті Київ - 37, в областях Донецькій - 25, Черкаській - 22, Львівській - 18.

У відомстві зазначили, що своєчасно до медиків звернулася лише третина померлих. Проведений аналіз летальних випадків показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу.

Загалом,за оперативними даними Центру грипу та ГРВІ ДЗ "Український центр з контролю тв. моніторингу захворювань МОЗ України", з початку епідсезону (28.09.2015 – 18.02.2016 року) в Україні зареєстровано 3,8 млн хворих на грип та ГРВІ , перехворіло 9,9% населення.

Із загальної кількості захворілих 60,9% становлять діти віком до 17 років. Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ відзначається серед населення Київської області та міста Київ, де перехворіло відповідно 16,9% та 13,8% населення. Найменша захворюваність реєструється в Закарпатській (6,6%) та Харківській областях (4,0%).

Всього по Україні з початку епідсезону по Україні госпіталізовано з попередніми діагнозами "Грип" та "Гостра респіраторна вірусна інфекція" 16,5 тисячі осіб (4,3% від захворілих), з них до 64,8% становлять діти віком до 17 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-