Європейське агентство визнало безпечними маршрути, закриті через трагедію МН17

Європейське агентство визнало безпечними маршрути, закриті через трагедію МН17

Укрінформ
Європейське агентство з авіабезпеки визнало надійність контролю Україною двох авіамаршрутів по західній частині Чорного моря неподалік від Криму та дозволило європейським авіакомпаніям здійснювати польоти указаними маршрутами, які були закриті у зв’язку з трагедією MH-17.

Про це на засіданні Кабінету Міністрів сказав міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Агентство визнало, що Україна може забезпечити комфорт та безпеку для європейських авіакомпаній, які планують використовувати ці два напрямки, які були закриті у зв’язку з трагедією MH-17", - сказав Пивоварський.

За словами міністра, це рішення було ухвалено вчора. За його словами, маршрути проходять територією України по західній частині Чорного моря неподалік від Криму.

"Вчора ввечері Європейське агентство з авіабезпеки офіційно дозволило європейським авіаперевізникам брати до свого планування два маршрути, які проходять по західній частині Чорного моря неподалік від Криму. Ми повернули маршрути, що проходять територією України", - сказав він.

За словами міністра, повернення маршрутів зменшить вартість перельотів для авіакомпаній та пасажирів, а також збільшить доходи української компанії Украерорух.

Нагадаємо, сьогодні Міністерство інфраструктури також повідомило, що повітряний простір над АР Крим та територіальними водами півострова залишаються закритим для польотів повітряних суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-