ООН просить у донорів $298 мільйонів для Донбасу

ООН просить у донорів $298 мільйонів для Донбасу

Укрінформ
Установи системи ООН спільно з урядом України запросили у донорів $298 мільйонів на фінансування Плану гуманітарного реагування на 2016 рік.

Передбачається, що у нинішньому році за рахунок отриманих коштів гуманітарну допомогу отримають 2,5 мільйона українців, постраждалих у результаті бойових дій, повідомляє Центр новин ООН.

"Вже майже два роки постраждалі люди, переважно похилого віку і сім'ї з дітьми, намагаються впоратися з наслідками конфлікту в Україні. Загальний вплив різних чинників, таких, як проблеми з безпекою, міни, руйнування, поранення, порушення системи надання основних послуг, проблеми з працевлаштуванням і обмеження свободи пересування - все це призвело до того, що гуманітарні потреби і потреби в захисті зросли", - зазначив Координатор гуманітарних питань в Україні Ніл Вокер.

У рамках Плану допомогу, в першу чергу, отримають люди, які живуть уздовж лінії розмежування і в непідконтрольних уряду районах.

В ООН зазначають, що в результаті збройного українсько-російського конфлікту найбільшою мірою постраждали 800 тисяч цивільних осіб, які проживають уздовж лінії розмежування. У важкому становищі перебувають приблизно 2, 7 мільйона осіб, які мешкають за лінією фронту і на території, тимчасово підконтрольній бойовикам. Допомоги також потребують багато внутрішньо переміщені особи.

Вокер наголосив, що, враховуючи масштаб економічної кризи в Україні, фінансова підтримка донорів вкрай необхідна для того, щоб полегшити страждання мільйонів жителів сходу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-