Порошенко назвав ніч виходу з Дебальцевого «однією з найжахливаших у житті»

Порошенко назвав ніч виходу з Дебальцевого «однією з найжахливаших у житті»

Укрінформ
На допрем'єрному показі фільму "Дебальцеве" Президент Петро Порошенко нагадав, що українські бійці провели блискучу операцію попри те, що їх штурмували не сепаратисти, а відібрані частини спецназу РФ.

"Ніхто не розуміє, наскільки важливою була присутність українських військ під час переговорів у Мінську. Наскільки важливо було довести усьому світові злочинний характер агресора. Бо ніякі сепаратисти, бойовики, а відбірні частини російського спецназу штурмували Дебальцеве. І ворог заплатив за це дуже високу ціну", - сказав Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Президент розповів, що у ті дні у Мінську його закликали дати наказ здатися 8 тис. оточених у Дебальцевому українських бійців, але він відповів, що українська армія у полон не здається.

Глава держави також розповів, що найважчою у його житті була ніч виходу із Дебальцевого. "Одна з найбільш жахливих ночей у моєму житті перейшла у дуже добрий ранок. Коли після того, як, рухаючись у режимі повного радіомовчання, почали виходити на зв'язок перші підрозділи", - додав він.

Порошенко також подякував воїнам за блискучу операцію у Дебальцевому.

"Не віриться, що пройшов лише рік, але ми живемо в абсолютно інших умовах - армія інша, боєздатність вища. Лише бойовий дебальцевський дух той самий", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-