Українців кличуть на прибирання меморіальних місць загибелі Небесної сотні

Українців кличуть на прибирання меморіальних місць загибелі Небесної сотні

Укрінформ
Український інститут національної пам'яті закликає впорядкувати меморіальні місця загибелі Героїв Небесної сотні напередодні других роковин масових розстрілів на Майдані.

Про це повідомляється на сторінці УІНП у Facebook.

"Запрошуємо 17 лютого, в середу, о 13.00 на громадське прибирання меморіальних місць загибелі Героїв Небесної Сотні. Збір на початку алеї Небесної Сотні. Закликаємо також впорядковувати могили і меморіальні місця загиблих під час Революції Гідності у їхніх рідних містах і селах. Пам'ятати і вшановувати загиблих - це запорука того, що ми лишатимемося гідними їхньої великої жертви - життів, які вони поклали за нашу свободу, за нашу гідність, за нашу державу", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо: Під час Революції Гідності більше сотні людей загинули від куль, побиття або відійшли у вічність пізніше від отриманих на Майдані поранень. Їх назвали Героями Небесної Сотні. Пам'ятний День Героїв Небесної Сотні встановлено указом Президента України. Також створено "Меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності". Триває проект Українського інституту національної пам'яті "Майдан: усна історія" з метою зібрати відео- та аудіосвідчення активістів Євромайдану про події зими 2013-2014 років. Серед понад 500 інтерв'ю найпромовистіші видані книжкою "Майдан від першої особи. 45 історій Революції Гідності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-