"Шалений BMW" у Києві: на водія завели кримінальну справу

Укрінформ
Поліція порушила кримінальну справу проти водія BMW, який тікав від переслідування поліцейських по Києву на шаленій швидкості.

Про це в неділю в ефірі програми «ТСН. Тиждень» на каналі «1+1» заявила глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе.

«Так, справа порушена проти водія - це 345-та стаття частина друга («Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу»)», - сказала вона.

Кримінальну справу порушено за фактом умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. Покарання за такі дії передбачено у вигляді обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

За словами Деканоідзе, правову оцінку діям поліцейських, які застосували зброю під час переслідування автомобіля, має дати слідство прокуратури.

При цьому вона підкреслила, що п'яний водій є злочинцем і поліція має право припинити його злочинні дії.

«П'яний водій - це злодій, і у поліцейських є право, і в них є обов'язок припиняти злочинні дії водія», - наголосила глава НПУ.

Нагадаємо, вночі 7 лютого київська патрульна поліція під час переслідування застрелила 17-річного хлопця, який у компанії трьох інших молодиків намагалися на шаленій швидкості втекти на BMW від правоохонців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-