Поліція доповідатиме Мін'юсту про кожне затримання

Поліція доповідатиме Мін'юсту про кожне затримання

Укрінформ
Підрозділ Національної поліції інформуватиме Міністерство юстиції про затримання підозрюваних у правопорушеннях.

Відповідний меморандум підписали у п'ятницю міністр юстиції Павло Петренко та глава Національної поліції Хатія Деканоідзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми підписуємо меморандум про обмін інформацією кожного факту можливого тиску і порушення прав людини слідчими, новою поліцією. Ця інформація надходитиме в наш центр надання безоплатної правової допомоги, і ми реагуватимемо, щоб кожний затриманий мав право на безкоштовного адвоката», - зазначив Петренко.

За його словами, минулоріч безоплатна правова допомога була надана близько 70 тисячам українців, з яких 50 тисяч отримали допомогу в адміністративних та цивільних справах, а 400 осіб були виправдані судом в рамках кримінальних справ.

Петренко також поінформував, що уряд прийняв рішення про ліквідацію 168 районних управлінь юстиції і натомість створення 400 центрів надання безоплатної правової допомоги по всій Україні.

«Захист кожної людини є завданням держави. Так склалося, що в Україні цей принцип протягом 20 років залишався лише декларацією. Вся правоохоронна система була репресивною. Наше завдання, щоб держава працювала на захист простих українців», - підсумував міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-