Учасник

Учасник "Іловайського котла": Я побачив у ГПУ, що справа ведеться

Укрінформ
У Генеральній прокуратурі України ознайомили учасника "Іловайського котла", командира штурмової групи батальйону "Донбас", керівника об''єднання учасників АТО " Справедливість" Тараса Костанчука зі справою щодо розслідування подій в Іловайську в 2014 році.

Про це він зазначив в четвер на брифінгу в ГПУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На моє звернення в ГПУ, яке ми зробили через Адміністрацію Президента, мене запросили для ознайомлення зі справою, що стосується Іловайська. Я мав можливість тільки що, я фаховий юрист, ознайомитись мінімально з тим. на що в мене був час... І я побачив те, що хотів побачити в першу чергу... Я побачив прізвища, які я хотів побачити, до яких у нас можливо будуть запитання", - сказав Костанчук.

За його словами, у справі біля 100 сторінок лише експертизи, яка була проведена по Іловайській справі. Ще є цілі томи додатків до цієї експертизи. Він зазначив, що підписався нерозголошувати деталі справи.

"Головне, що я побачив, що дійсно справа ведеться. Тепер ми матимемо допуск і буду я сюди ще приходити не один раз, для того, щоб ознайомитися повністю з ходом слідства і, щоб справа йшла вперед якомого швидше", - підкреслив Костанчук.

Нагадаємо, учасники АТО проводили мирні акції протесту, щоб нагадали владі про необхідність прискорення розслідування причин Іловайської трагедії, під час якої загинули сотні українських воїнів.

Керівник організації учасників АТО "Справедливість" Тарас Костанчук зауважив, що повторення мирної акції за участю Іловайського братерства викликане тим, шо реакція влади на попередню ходу учасників АТО від 18 січня була досить формальною: їм повідомили лише, що справу по "Іловайській трагедії" було передано в Генеральну прокуратуру України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-