Сторінку соцпроекту «...і я не мовчатиму!» відвідали 300 тисяч українців

Сторінку соцпроекту «...і я не мовчатиму!» відвідали 300 тисяч українців

Укрінформ
Майже 230 тисяч громадян-відвідувачів сторінки всеукраїнського соціального проекту «...і я не мовчатиму!», заявили, що готові жити без корупції, і 72 тисячі осіб - не бажають відмовитися від хабарів.

Про це свідчить опитування у рамках соцпроекту, ініційованого Українським національним інформаційним агентством «Укрінформ» та українським представництвом глобальної антикорупційної неурядової організації Transparency International.

«Наша сторінка має вже понад 300 тисяч гостей. На просте запитання: «Чи готовий ти жити без корупції?» 228 тис. читачів, а це 76% від загальної кількості учасників опитування, відповіли позитивно. Не готовими відмовитися від хабарів виявилися 72 тис. учасників цього голосування (24%)», - зазначають організатори проекту.

Понад півтори тисячі громадян вже поділилися своїми історіями про те, як можна прожити без корупції. Зокрема, читачі розповідають про те, як можна не давати хабара при отриманні закордонного паспорту, права на водіння авто, у медичних та навчальних закладах. 

Нагадаємо, всеукраїнський соціальний проект, що отримав назву «...і я не мовчатиму!», стартував на початку грудня на сайті www.ukrinform.ua і триватиме упродовж трьох місяців. Лише за перший тиждень на нашу сторінку зайшло понад 28 тисяч відвідувачів. За місяць кількість гостей - понад 200 тисяч. 

Закликаємо всіх небайдужих людей продовжувати анонімно ділитися своїм досвідом.

У подальшому шляхом підрахунку голосів Укрінформ і Transparency International Україна зможуть зробити певні висновки та показати громадськості остаточні результати, які стосуються рівня корупції в Україні. 

Інформаційно-правозахисна кампанія щодо захисту викривачів корупції «Вони б не мовчали» протягом липня-серпня пройшла в 19 регіонах України. На 180 білбордах та 400 сітілайтах було розміщено зображення українських грошей з портретами Тараса Шевченка, Лесі Українки та Григорія Сковороди. Роти видатних українців символічно були закриті гумками для грошей, тому що вони змушені бути учасниками корупційних процесів.

Всеукраїнський соцпроект «...і я не мовчатиму!» є логічним продовженням цієї кампанії. Організатори закликають кожного українця не мовчати, бо корупція - це ганебне явище і злочин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-