Лутковська каже, що

Лутковська каже, що "бунтівну" бригаду годують уже краще

Укрінформ
Матеріально-технічне забезпечення бійців 53-ї окремої механізованої бригади в "Широкому Лані" вже покращено.

Про це в коментарі Укрінформу заявила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська.

"Я отримую інформацію з перших рук. Поки що є інформація про те, що ситуація покращується. Зараз змінюється матеріально-технічне забезпечення в бік покращення. Далі будемо відстежувати", - сказала Лутковська.

Вона нагадала, що реакція від влади була вже наступного дня після пішого ходу бійців 53-ї окремої механізованої бригади до прокуратури Миколаєва.

"Як тільки з'явилася інформація, наступного дня був направлений запит до регіонального координатора Уповноваженого з прав людини, для того, аби він взяв ситуацію під свій моніторинговий контроль. Але ви маєте розуміти, що це тільки моніторинговий контроль, ми не маємо права втрутитися в ситуацію, припинити чи покращити поставки", - додала омбудсмен.

Вона також доручила здійснити моніторинговий візит до місця дислокації 53-ої окремої механізованої бригади ЗСУ на полігоні «Широкий Лан».

Нагадаємо, раніше близько півсотні бійців 53-ї окремої механізованої бригади, незадоволені своїми побутовими умовами на полігоні "Широкий Лан", а також ставленням командування до їх забезпечення загалом, вирушили до прокуратури Миколаєва. Відучора у військовому угрупованні почали кардинально змінювати умови перебування вояків на полігоні, а сьогодні в усіх військових формуваннях та навчальних центрах Південного регіону розпочинається масштабна перевірка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-