Скандал Влада Якушева: омбудсмен просить в Міноборони результатів перевірки

Скандал Влада Якушева: омбудсмен просить в Міноборони результатів перевірки

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до міністра оборони Степана Полторака щодо порушення прав військовослужбовців, заявлених начальником прес-служби 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ лейтенантом Владиславом Якушевим.

Про це повідомляє сайт омбудсмена.

"У зв'язку з оприлюдненням інформації про призначення за вашим рішенням перевірки фактів, викладених у зазначеній публікації, та враховуючи важливість порушених Владиславом Якушевим питань, прошу поінформувати про результати перевірки та заходи, вжиті з метою захисту прав і свобод військовослужбовців", - йдеться у зверненні.

У цьому зв'язку Лутковська послалася на розміщену у мережі Інтернет публікацію начальника прес-служби 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ лейтенанта Якушева щодо окремих проблемних питань забезпечення та проходження військової служби учасників АТО.

Як повідомлялося, 1 лютого прес-офіцер 14 окремої механізованої бригади ОК "Захід" Владислав Якушев опублікував у своєму блозі матеріал, у якому детально розповів про події в зоні АТО і, зокрема, скільки отримують військові за службу, підтвердивши це документами.

За словами Якушева, військові не отримують свої обіцяні 1000 грн на день за участь у бойових діях. Як правило, довести, що саме цей військовий перебував у тій або іншій точці дуже складно, та і зараз - "затишшя" і "перемир'я", незважаючи на щоденні втрати українських бійців.

Вже через кілька днів українських журналістів обурило відсторонення Якушева з передової біля Мар'їнки Донецької області через його публікації.

Після відповідних заяв прес-офіцера Якушева міністр оборони Полторак доручив відповідним посадовим особам перевірити оприлюднену інформацію та вжити вичерпних заходів з метою виправлення ситуації, що склалася, поінформували в прес-службі МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-