У центрі Одеси адвокат відстрілювався від хуліганів

У центрі Одеси адвокат відстрілювався від хуліганів

Укрінформ
Поліція Приморського відділу Одеси розслідує обставини конфлікту між директором юридичної фірми "Валеста" та групою громадян, що були напідпитку і намагалися псувати майно офісу. 

Після ігнорування вимог припинити безчинство адвокат зробив з травматичного пістолета попереджувальний постріл, а потім вистрелив у одного з громадян, якого шпиталізовано.

Про це повідомили Укрінформу в відділі комунікацій облуправління Національної поліції України.

"Конфлікт виник увечері 8 лютого. О 18 год. 20 хв. на гарячу лінію "102" надійшло повідомлення, що в реанімаційне відділення міськлікарні №1 доставлено чоловіка віком близько 40 років з пораненням грудної клітини та м'яких тканин, але без ушкодження внутрішніх органів. Слідчо-оперативна група поліції, яка прибула на вулицю Ніжинську, 22, встановила, що конфлікт виник між потерпілим та представником юридичної фірми, що тут функціонує. За словами свідків, оскільки потерпілий зумисне псував майно офісу фірми, її власник вистрелив у нього з травматичного пістолета. Загрози життю шпиталізованого громадянина немає", - зазначила старший інспектор відділу комунікацій Анастасія Сіра.

Відомості про подію внесено до ЄРДР, попередня кваліфікація злочину - ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Слідство встановлює подробиці конфлікту, опитуються його учасники та свідки злочину, додала Сіра.

У розмові з кореспондентом Укрінформу член Одеської колегії адвокатів Віктор  Меркович уточнив, що поряд з офісом, в якому він надавав правову допомогу одному з клієнтів, "група громадян влаштувала бешкет,"обмиваючи" звільнення одного з дружків з виправної колонії".

"Коли почали псувати майно фірми, я зажадав припинити безчинства. Однак один з трійці, як згодом з'ясувалось, на прізвисько "руський", ніяк не реагував на мої просьби. Після попереджувального пострілу я застосував, діючи в межах самооборони, травматичну зброю - одна з гумових куль потрапила в ногу, друга - в грудну клітину. Після прибуття поліції я надав пояснення, а також дозвільні документи на травматичну зброю", - уточнив адвокат.

Фото: progorod11.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-