Нічна погоня у Києві: поліція правомірно застосувала зброю – МВС

Нічна погоня у Києві: поліція правомірно застосувала зброю – МВС

Укрінформ
Поліцейські правомірно застосували зброю під час нічної погоні в Києві, в ході якої загинув 17-річний підліток.

Про це заявив прес-секретар МВС Арем Шевченка у Фейсбуці.

"Патрульні поліцейські України - це не м'які іграшки. Вони - наділені повноваженнями законного примусу представники влади", - написав він.

Шевченко повідомив, що прокуратура розслідуватиме факт загибелі підлітка після нічної погоні в Києві і "дасть оцінку діям патрульних". "Однак голова НП і міністр точно будуть їх захищати, адже зброю було застосовано правомірно", - підкреслив він.

Нагадаємо, прокуратура Києва в рамках кримінального провадження щодо ч. 3 ст. 365 КК України має намір перевірити правомірність дій співробітників Департаменту патрульної поліції ГУ НПУ в Києві, які в ніч на 7 лютого під час переслідування автомобіля BMW застосували вогнепальну зброю, в результаті чого загинув 17-річний юнак.

Інцидент стався у ніч на 7 лютого. Патрульні поліцейські близько 40 хвилин переслідували автомобіль BMW, підозрюючи, що водій знаходиться в стані алкогольного сп'яніння. В ході погоні патрульні відкрили вогонь по автомобілю з табельної зброї, в результаті чого загинув 17-річний пасажир машини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-