Україна - лідер за зверненнями до Євросуду

Україна - лідер за зверненнями до Євросуду

Укрінформ
У 2015 році Україна стала лідером по зверненням до Європейського суду з прав людини.

Про це під час прес-конференції заявив голова Верховного Суду України Ярослав Романюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Буквально кілька днів тому я повернувся зі Страсбурга, де був у відрядженні, і готовий проінформувати про свіжі статистичні дані. На кінець 2015 року на розгляді у Європейському суді знаходилось 64 850 справ, із них 13 850, а це 21,4% - заяви проти держави України від громадян", - сказав голова ВСУ.

Романюк наголосив, що Україна була і залишається лідером по зверненням наших громадян до Європейського суду з прав людини.

Водночас, в основній своїй масі, заяви не визнаються прийнятними, наголосив він: "Статистичних даних за 2015 рік Європейський суд з прав людини не надав, але згідно з інформацією за 2014 рік, більше 92% заяв, які надходили до Страсбурзького суду, визнали не прийнятними".

На думку голови ВСУ, таким чином, Страсбурзький суд погодився, що українські національні суди застосували законодавство відповідно положень Конвенції з прав людини і втручатися у справи немає потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-