МЗС вимагає від Росії дати спокій українцю Литвинову

МЗС вимагає від Росії дати спокій українцю Литвинову

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює глибоке занепокоєння у зв'язку з прийнятим 4 лютого 2016 року Тарасівським районним судом Ростовської області Російської Федерації рішенням щодо подовження на півроку незаконного утримання під вартою громадянина України Сергія Литвинова.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

«При винесенні рішення судом не були взяті до уваги ані зібрані захистом докази, що підтверджують непричетність Сергія Литвинова до інкримінованих йому дій, ані клопотання захисту про зміну підсудному запобіжного заходу на домашній арешт. Суд відкрито проігнорував клопотання Сергія Литвинова не залучати державного адвоката та ввів у справу адвоката за призначенням, намагаючись у такий спосіб створити додаткові важелі впливу під час подальшого розгляду справи по суті», - наголошують в українському зовнішньополітичному відомстві.

МЗС підкреслює, що особливе занепокоєння викликає інформація про застосування до Литвинова в ході слідства психологічного тиску та тортур з метою отримання необхідних свідчень.

«Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони припинити політичне переслідування громадянина України Сергія Литвинова та забезпечити його негайне звільнення», - йдеться у заяві.

За даними ВВС, справа Сергія Литвинова, колгоспника із села Камишне Луганської області, розслідується у Росії із серпня 2014 року. За цей час слідство не змогло довести жодного факту його провини. Спочатку Литвинову інкримінували вбивство близько 40 людей, у тому числі дітей, згвалтування, його називали "карателем" із батальйону "Дніпро-1".

25 листопада 2015 року ці звинувачення були зняті, але з'явилося нове: у викраденні автомобілів у громадянина Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-