Савченко – слідчому: Сидіти тобі в українській в'язниці, поки не згниєш!

Савченко – слідчому: Сидіти тобі в українській в'язниці, поки не згниєш!

Укрінформ
У Донецькому міському суді Ростовської області представляє докази захист Надії Савченко.

Викликаний в якості свідка старший слідчий з особливо важливих справ Слідчого комітету РФ Дмитро Маньшин, який допитував Савченко до і після затримання у Воронежі, фактично не відповів на жодне з питань захисту української льотчиці. Суд оголосив перерву до 14 години. Трансляцію процесу веде «Медиазона».

Маньшин не зміг навіть пояснити, чому він, як випливає з його свідчень, допомагав Савченко «пройти» для оформлення тимчасових документів на перебування в РФ (він стверджує, що вів допит «жінки у військовій формі, без документів»), замість того, щоб звернутися до українського консульства. Маньшин, послався на те, що в матеріалах справи, нібито, є відповіді на всі питання, які звучали в залі суду.

«Прошу суд не враховувати відкритий рот свідка за відповідь», — так відреагувала Савченко. По закінченні допиту Маньшина вона крикнула вслід слідчому: «Маньшин, якщо тебе запитають, як тебе звуть, а ти скажеш "двічі два чотири" — це не відповідь! Сидіти тобі в українській в'язниці довго, поки не згниєш!»

Нагадаємо, Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які в 2014 році влітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку збройним сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів та незаконному перетині російського кордону.

Савченко і її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, потім примусово переправили її до Росії. Надія Савченко оголосила голодування 18 грудня після того, як було продовжено її утримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-