У ГПУ кажуть, що справу Юри Єнакієвського не закривали

У ГПУ кажуть, що справу Юри Єнакієвського не закривали

Укрінформ
Генеральна прокуратура не закривала і не збирається закривати кримінальне провадження стосовно бізнесмена Юрія Іванющенка (відомого як Юра Єнакієвський) про розкрадання коштів.

Про це заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко в ефірі "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Офіційно запевняю усіх, що Генеральна прокуратура не закривала та не планує закривати кримінальне провадження, розпочате відносно незаконної діяльності пана Юрія Іванющенка. Більш того, він у нас наразі є підозрюваним та перебуває у міжнародному розшуку», - сказав Куценко.

Він запевнив, що інформація про закриття справи, яку сьогодні розповсюдили деякі українські ЗМІ, не відповідає дійсності.

Так, пояснив він, Солом'янський районний суд міста Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України закрити кримінальне провадження стосовно бізнесмена Іванющенка (відомого як Юра Єнакієвський) про розкрадання коштів. «Але вказане рішення суду не набуло законної сили, оскільки було нами оскаржено в апеляційному порядку. Ми це рішення суду вважаємо абсолютно незаконним та необгрунтованим. І повірте, ми зробимо усе, щоб вказане провадження не було закрите і воно закрите не буде», - запевнив прокурор.

Нагадаємо, сьогодні у ЗМІ зявилася інформація про те, що адвокат Іванющенка домігся закриття кримінального провадження щодо розкрадання коштів, виділених за Кіотським протоколом. Відповідне рішення Солом'янського районного суду міста Києва було оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-