У Міноборони пояснили, як мотивуватимуть військових

У Міноборони пояснили, як мотивуватимуть військових

Укрінформ
Міністр оборони України підписав наказ "Про особливості виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України в 2016 році". Ним, зокрема, визначається порядок встановлення щомісячної премії військовослужбовцям за сумлінне виконання службових обов'язків, або ж її зменшення чи взагалі позбавлення за вчинення правопорушень.

Про це на брифінгу в Києві у п'ятницю заявила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України підполковник Оксана Гаврилюк, повідомляє сайт МОУ.

"Згідно з наказом, для забезпечення якісного виконання своїх обов'язків, додержання порядку і правил несення служби, встановлених військовими статутами та іншим законодавством України, недопущення вживання алкоголю тощо, командирам, начальникам та керівникам надається право встановлювати підлеглим військовослужбовцям премію за старанність, розумну ініціативу та сумлінне виконання службових обов'язків. А також встановлювати її у зменшеному розмірі або не встановлювати у разі вчинення військовослужбовцями правопорушень", - сказала вона.

Премія військовослужбовцям виплачуватиметься також під час перебування у відпустці, на лікуванні або у службовому відрядженні - в разі збереження посади за місцем служби. "Критерієм для встановлення розміру премії є бездоганне та неухильне додержання військовослужбовцями порядку і правил, визначених військовими статутами та іншим законодавством України, а також сумлінне виконання посадових обов'язків", - заявила Гаврилюк.

Водночас, разом зі збільшенням рівня грошового забезпечення підвищено вимоги до належного виконання військовослужбовцями своїх обов'язків.

Так, відповідно до Тимчасового порядку встановлення розміру щомісячної премії військовослужбовцям Збройних Сил України, премія встановлюється наказами командирів, начальників, керівників військових частин та установ у таких розмірах від максимальної суми премії:

100% - за старанність, розумну ініціативу та сумлінне виконання службових (посадових) обов'язків і за умови, якщо військовослужбовець не має дисциплінарних стягнень;

90% - у разі, якщо військовослужбовець має не зняте одне дисциплінарне стягнення "догана";

80% - у разі, якщо військовослужбовець має не зняте одне дисциплінарне стягнення "сувора догана";

60% - у разі, якщо військовослужбовець має не зняті два дисциплінарні стягнення "догана" ("сувора догана");

50% - у разі, якщо військовослужбовець має не зняті три дисциплінарні стягнення "догана" ("сувора догана").

У разі, якщо військовослужбовець притягнутий до дисциплінарної відповідальності за порушення правил несення бойового чергування, вартової служби або служби в добовому наряді, розмір премії додатково зменшується на 20%.

Крім того, премія не встановлюється військовослужбовцям, які мають більше трьох не знятих дисциплінарних стягнень "догана" і "сувора догана" або мають стягнення "попередження про неповну службову відповідність", "пониження у військовому званні", "пониження в посаді", "позбавлення військового звання", "звільнення з військової служби через службову невідповідність" тощо.

Виплата премії у повному розмірі здійснюється після зняття всіх дисциплінарних стягнень з військовослужбовця, зазначили в МОУ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-