На Донеччині для боротьби з криміналом сформовані групи швидкого реагування

На Донеччині для боротьби з криміналом сформовані групи швидкого реагування

Укрінформ
У Краматорську та Слов'янську на охорону громадського порядку вийшли групи швидкого реагування, ефективність яких уже доведена в інших містах Донеччини.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП України в Донецькій області.

«У зв'язку зі збільшенням кількості злочинів, вчинених на вулицях Краматорська та Слов'янська, начальником обласного главку поліції Донеччини В'ячеславом Аброськіним було прийнято рішення впровадити роботу груп швидкого реагування (ГШР) на території зазначених міст. Сьогодні екіпажі ГШР вийшли на цілодобове чергування у тестовому режимі. Їхнє першочергове завдання - не допустити зростання вуличної злочинності», - йдеться у повідомленні.

Ефективність потужної превентивної роботи ГШР було доведено під час Краснолиманського експерименту. Наразі цей досвід поширюється на території Донеччини: групи швидкого реагування успішно працюють у Маріуполі, Красноармійську, Добропіллі тощо. У Маріуполі завдяки ГШР лише за місяць рівень вуличної злочинності знизився більш ніж на 8%.

Екіпажі знаходяться на постійному зв'язку з черговою частиною та оснащені GPS-трекерами, які дозволяють ефективно керувати нарядами у режимі реального часу. Посилені наряди патрулюватимуть вулиці у режимі 24/7 та забезпечуватимуть максимально швидке прибуття на місце події - протягом 3-5 хвилин.

Старт роботи ГШР у Краматорську - це складова майбутньої системи безпеки області, «серцем» якої стане Єдиний аналітичний сервісний центр ГУ НП України в Донецькій області.

Зараз у Краматорську працює спецгрупа главку поліції, яка налагоджує роботу ГШР. До складу мобільних груп входять місцеві поліцейські, бійці доданих батальйонів та військовослужбовці Національної гвардії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-