Грип забрав життя 37 киян

Грип забрав життя 37 киян

Укрінформ
У Києві від ускладнень грипу померло вже 37 осіб.

Про це повідомляє КМДА у мережі Фейсбук.

“Від початку спалаху епідемії захворювання зареєстровано 37 летальних випадків від ускладнень, спричинених грипом типу А. В усіх випадках відмічено пізнє звернення хворих за медичною допомогою з моменту захворювання”, - повідомила директор Департаменту охорони здоров'я Тетяна Донченко на засіданні постійної комісії КМДА з питань охорони здоров'я та соціального захисту стосовно епідеміологічної ситуації захворювання на грип у столиці.

Станом на 3 лютого в лікарнях Києва знаходится 1059 хворих на грип та ГРВІ.

За кошти місцевого бюджету та кошти спеціального фондузакуплено 190 упаковок препарату з діючою речовиною “Озельтамівір” (“Таміфлю”). За розподілом Міністерства охорони здоров'я отримано 550 упаковок препарату специфічної терапії грипу “Таміфлю” та 1300 упаковок лікарського засобу “Реленца”. Станом на сьогодні столичні лікувальні заклади мають 123 упаковки “Таміфлю” та 1059 упаковок “Реленца” (643 — в стаціонарах та 416 — в КНП ЦПМСД).

Нагадаємо, за інформацією МОЗ, епідемічний поріг із захворюваності на грип та ГРВІ перевищено у 19 областях України та у м. Києві.

З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 185 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них 4 дітей віком до 17 років, (ідентифіковано як вірус грип А нетиповий - 22, вірус грипу типу В - 2 та вірус грипу Н1N1 (pdm 09) - 161).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-