Французький канал вночі показав антиукраїнський фільм про Майдан

Французький канал вночі показав антиукраїнський фільм про Майдан

Укрінформ
Французький телеканал Canal+ показав вночі антиукраїнський фільм режисера Поля Морейро про Майдан "Україна, маски революції" попри прохання посольства України скасувати показ.

Трансляція 52-хвилинного фільму відбулася напередодні о 23:30 за Києвом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Раніше посольство України у Франції звернулося до керівництва Canal+ з проханням зняти фільм з прямого ефіру. Київ звинуватив автора картини в маніпулюванні фактами та упередженими думками.

"Україна: маски революції" спричинив також велику дискусію серед французьких експертів та української громади.

"Поль Морейра у своєму документальному фільмі показав спотворене уявлення конфлікту в Україні. Ми були шоковані через безсоромне перекручування фактів, щоб представити, що нібито в країні (Україні) при владі крайні праві; незрозумілу відсутність російської агресії в цій історії; смішно обгрунтовану антиамериканську одержимість. Канал лише втратить від цього фільму", - написав журналіст Le Monde Бенуа Віткін.

"Canal+ заговорив мовою Кремля", - написав у блозі "Комітет-Україна" на сайті Libеration Рено Ребарді.

На думку французьких експертів з питань України Анн Колін-Лебедєв та Юлії Шукан, "фільм сповнений великих і малих фактичних помилок, які ріжуть око фахівцям, але, ймовірно, є непомітними для широкої громадськості", - написали вони в спільній статті "Відповідь Полю Морейрі" на порталі журналістських розслідувань Mеdiapart.

На їхню думку, дивує взагалі підхід режисера, який навіть не звернувся до французьких експертів, постійних або спеціальних кореспондентів, що працювали в усі ці дні в Україні. "Ніхто навіть не запитав тих, хто там був", - написали вони. Колін-Лебедєв та Шукан дорікають Морейрі, що той, попри зусилля справити хвилююче враження від розслідування, не запропонував нових фактів, а використав лише звичайну риторику російських ЗМІ та меседжі з промов Путіна.

Водночас, як стало відомо Укрінформу, найближчими днями французький телеканал Canal+ погодився провести телевізійні дебати щодо документального фільму за участю його автора та провідних французьких експертів.

Автор документальної стрічки намагався розповісти про події в Україні 2013-2014 років та про нібито "участь у них ультраправих, озброєних груп" з натяком на глобальну змову між "українськими неонацистами" та американцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-