В уряді розповіли про соцзахист учасників АТО

В уряді розповіли про соцзахист учасників АТО

Укрінформ
Уряд заявляє про вжиття заходів щодо соціального забезпечення військовослужбовців та учасників АТО.

Про це йдеться у звіті Кабінету Міністрів України, опублікованому на Урядовому порталі.

«Впродовж 2015 року з фондів Міноборони сім’ям учасників антитерористичної операції виділено 186 квартир, з них 94 – сім’ям загиблих військовослужбовців – учасників антитерористичної операції. Органами місцевого самоврядування виділено 1191 земельну ділянку під індивідуальну житлову забудову для працівників органів внутрішніх справ та поліції, які брали участь в антитерористичній операції», - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, як стверджується у повідомленні, «було забезпечено створення належної системи соціального захисту учасників антитерористичної операції».

«Впродовж 2015 року спрощено процедуру надання статусу учасника бойових дій (статус отримало 156 082 особи); вирішено питання щодо надання зазначеного статусу учасникам добровольчих батальйонів, які стали інвалідами, та членам сімей загиблих добровольців; забезпечено надання необхідної допомоги всім постраждалим учасникам АТО, які потребують протезування: організовано протезування 160 учасникам АТО, з них 11 – за кордоном виробами підвищеної функціональності», - зазначено у звіті.

Крім того, було збільшено розмір грошової допомоги на протезування за кордоном з 500 до 900 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а за рішенням експертної комісії Мінсоцполітики – до 1 800 прожиткових мінімумів.

Також наголошується, що уряд забезпечив житлом 48 учасників АТО, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок (32,6 млн гривень, профінансовано 32,5 млн. гривень) та 642 сім’ї загиблих військовослужбовців, які брали участь в АТО.

Фото: portal.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-