Епідемія грипу: на Одещині померли 33 людини

Епідемія грипу: на Одещині померли 33 людини

Укрінформ
На території Одеської області зростає кількість летальних випадків від ускладнень грипу - станом на 30 січня померло 33 особи.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі Ситуаційного центру з грипу, створеному при департаменті охорони здоров'я і соціального захисту Одеської облдержадміністрації.

"За даними моніторингу вірусологічних досліджень серед населення, спостерігається одночасна циркуляція вірусів грипу А і В з переважанням А / H1N1-пандемічний. З початку епідсезону зареєстровано 33 летальні випадки від ускладнень грипу (пневмонія) серед дорослого населення. Зокрема, в Одесі - 23 випадки, ще 10 - в сільських районах", - зазначили медики.

Усі випадки пов'язані з пізнім зверненням хворих за медичною допомогою, також лабораторно підтверджено наявність вірусу А / H1N1-пандемічного.

У департаменті охорони здоров'я і соціального захисту констатували, що в лікувально-профілактичних закладах області продовжують діяти обмежувальні заходи (масочний режим, заборона відвідування хворих у стаціонарах, посилення протиепідемічного режиму - вологе прибирання з дезінфікуючими засобами, провітрювання, ультрафіолетове опромінення). Однак в усіх районах, крім Ізмаїльського, знято карантин у середніх навчально-виховних закладах, який було введено з метою запобігання поширення захворюваності на грип та ГРВІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-