Кількість курців в Україні не зменшилась - опитування

Кількість курців в Україні не зменшилась - опитування

Укрінформ
Кількість курців в Україні у 2015 році не змінилася у порівнянні з попередніми роками.

Відповідні висновки щодо куріння, відмови від куріння, інтенсивності вживання тютюнових виробів, куріння в громадських і на робочих місцях та сприйняття просування тютюнових виробів оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

"Поширеність щоденного куріння серед жителів України старших за 18 років становить 24%, зокрема, серед жінок - 9,0% та серед чоловіків 42,4%, що майже не відрізняється від показників 2014 року; відсоток колишніх щоденних курців серед жінок становить 2%, а серед чоловіків 12%, і також не збільшується порівняно з попередніми роками; у середньому кількість викурених за день сигарет значущо не змінилася й залишається на рівні 17 сигарет у чоловіків, і 11-12 сигарет у жінок", - йдеться у дослідженні КМІС.

Опитування проводилося на замовлення Українського центру контролю над тютюном ГО «Життя» у грудні 2015 року.

Останні аналогічні опитування були проведені КМІС у лютому 2013 і жовтні 2014 року та проводилися у 110 населених пунктах у всіх областях України, у 2014 та 2015 роках - окрім Автономної Республіки Крим. У Луганській області опитування проводилися тільки на територіях, що контролюються Україною, у Донецькій області дослідження проводилося також і на територіях, що тимчасово не контролюються Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-