На Донеччині судитимуть військового за низку кримінальних злочинів

На Донеччині судитимуть військового за низку кримінальних злочинів

Укрінформ
У Донецькій області судитимуть військовослужбовця, який озброєним проник у магазин і вчинив ряд кримінальних злочинів, за що звинувачується по трьох статтях Кримінального кодексу України.

Про це в п'ятницю повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Завдяки якісному процесуальному керівництву завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні відносно військовослужбовця Збройних сил України, який звинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених чч.2, 3 ст.187 (розбій, поєднаний з проникненням у приміщення), ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене відносно двох або більше осіб, що супроводжувалося загрозою застосування зброї), ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом із застосуванням зброї) Кримінального кодексу України», - сказано в повідомленні.

Правоохоронцями встановлено, що 34-річний солдат Збройних сил України, вдягнений у камуфляжну форму і балаклаву, озброєний автоматом і гранатою, проник у магазин, який розташований в селі Зайцевому Артемівського району. Зробивши кілька пострілів у повітря, військовослужбовець заволодів особистими речами двох працівників магазину, а також грошами в розмірі понад 13 тис. грн. Після цього на викраденому автомобілі вивіз двох працівників магазину, а також власника транспортного засобу в невідомій напрямі.

Згодом місцезнаходження солдата було встановлено і судом щодо нього обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Наразі обвинувальний акт відносно військовослужбовця ухвалений Артемівською місцевою прокуратурою і направлений до суду для розгляду по суті. Військовослужбовцю загрожує до 12 років позбавлення волі, повідомили в прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-