У Нацгвардії розповіли про посилену охорону об'єктів держвлади

У Нацгвардії розповіли про посилену охорону об'єктів держвлади

Укрінформ
Військовослужбовці Нацгвардії України з 1 січня 2016 року взяли під охорону ще 15 об'єктів державної влади і міністерств, 12 з яких у Києві.

Про це на прес-конференції «Роль Нацгвардії в охороні громадського порядку» в Укрінформі заявив начальник відділу організації охорони громадського порядку Північного територіального командування НГУ полковник Олег Дуда.

«Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 1 січня 2016 року, ми взяли під охорону органи державної влади. Це 15 об'єктів державної влади і різні міністерства, з яких 12 по місту Києву та 3 об'єкти в Черкасах, Чернігові і на Житомирщині», - сказав він.

За словами Дуди, останнім часом значно збільшилась кількість особливо важливих об'єктів, які охороняють нацгвардійці Північного територіального командування НГУ. Зокрема, вже більше року як військовослужбовці НГУ залучені до охорони Вишгородської ГЕС, Трипільської ТЕС, аеропорту «Бориспіль», Національної телерадіокомпанії України.

Крім цього, нацгвардійці продовжують нести патрульно-постову службу в 10 адміністративних районах по місту Києву. Беруть участь в охороні громадського порядку під час проведення масових заходів не лише в столиці, а й за потреби в інших містах України. Якщо виникає потреба, до охорони громадського порядку в столиці залучаються підрозділи Нацгвардії з Черкас, Чернігова, Житомира. Наприклад, для забезпечення охорони громадського порядку під час проведення свят, масових заходів, футбольних матчів різного рівня, приїзду міжнародних делегацій.

«Це підрозділи, які підпорядковані оперативному територіальному управлінню, і в разі потреби вони виїжджають до міста Києва для надання допомоги в несенні служби з охорони громадського порядку. Якщо виникає потреба для надання допомоги в Черкасах, Чернігові, Житомирі, то виїжджають з міста Києва наші військові частини для надання їм допомоги», - підкреслив він і додав, що у Києві для охорони громадського порядку щоденно залучається від 200 до 1 тисячі військовослужбовців Нацгвардії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-