Демчишин обіцяє гроші шахтарям до весни

Демчишин обіцяє гроші шахтарям до весни

Укрінформ
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України очікує погасити заборгованість по заробітній платні шахтарям протягом лютого, у крайньому випадку -  у березні.

Про це під час години запитань до уряду в Раді сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У бюджеті було заплановано близько 500 млн на погашення заборгованості за 2015 рік. Із них у січні 50 млн уже було використано. Наразі є домовленість, що основна сума буде виплачена у лютому. Тому я переконаний, що заборгованість, яка на 1 січня накопичилася за листопад-грудень у розмірі близько 500 млн грн буде погашена. Навіть якщо будуть певні складнощі із ліквідністю, це відбудеться у лютому, у крайньому випадку - у березні", - сказав міністр.

Він підкреслив, що міністерство вживає заходів, щоб не нарощувати заборгованість.

"Я вже неодноразово нагадував, що у 2015 році було виділено на підтримку вугільної промисловості порядку 1 млрд грн порівняно із 5 млрд у попередні роки по тих самих шахтах, що залишилися на непідконтрольній території. Крім того, на сьогодні є заборгованість покупців вугілля, таких як ДТЕК, який отримує вугілля для Західенерго із львівського басейну", - зауважив міністр.

За оцінкою Демчишина, заборгованість становить більш як 200 млн грн.

"Працюємо з ними. Сподіваємося, що вони будуть рівноцінно відноситися як до своїх шахтарів, так і до наших, та оплачувати заборгованість", - сказав Демчишин.

За його словами, на 2016 рік був сформований план щодо збалансування українських шахт спільно із європейськими консультантами.

"Є розуміння, що можна без суттєвих потрясінь у цій галузі збалансувати ситуацію та протягом двох-трьох місяців вийти на нормальний робочий режим", - констатував Демчишин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-