Медики кажуть, що грип поступово відступає

Медики кажуть, що грип поступово відступає

Укрінформ
Державна санітарно-епідеміологічна служба України інформує, що за добу 27 січня в Україні зареєстровано 80 720 звернень по медичну допомогу через захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. З них 38 440 дітей.

Про це повідомляє прес-служба ДСЕС України.

«Нині можемо констатувати стабілізацію епідемічного процесу. Порівняно з даними за понеділок кількість зареєстрованих випадків грипу та ГРВІ по Україні зменшилась майже на 6 %, - зазначає Святослав Протас, т.в.о. Голови Держсанепідслужби, головного державного санітарного лікаря України. - У більшості регіонів фіксуємо спад захворюваності. Проте до епідемічного процесу підключилися області, де не спостерігалася значна активність раніше. Наприклад, у Харківській області за 27 січня спостерігаємо збільшення випадків захворюваності на грип  та ГРВІ майже втричі».

Крім того, за показниками останньої доби найвищий темп приросту захворюваності на грип і ГРВІ зафіксовано також у Житомирській, Миколаївській, Одеській, Волинській та Вінницькій областях. Порівняно з минулими даними, захворюваність іде на спад у Дніпропетровській, Кіровоградській, Чернівецькій, Сумській областях та м. Києві.

За 27 січня госпіталізовано 3 430 хворих, з них - 1794 дитини. Серед захворілих на грип та ГРВІ - 804 медичні працівники.

Обмежувальні заходи введені в усіх адміністративних регіонах України. Станом на 27 січня навчання залишається призупиненим у 11 885 навчальних закладах.

Державна санітарно-епідеміологічна служба України рекомендує громадянам уникати місць масового скупчення людей, бути уважними до свого здоров'я та, у разі необхідності, вчасно звертатися по допомогу до медичних закладів.

За оперативними даними лабораторій Держсанепідслужби за 27 січня лабораторно підтверджено грип у зразках 24 померлих (по 4 летальні випадки зафіксовано у Запорізькій та Київській областях, по 3 - у Донецькій та Черкаській, по 2 - в місті Києві, Одеській та Сумській  областях, по одному випадку в Дніпропетровській, Кіровоградській, Чернівецькій та Чернігівській  областях).

З початку епідсезону, з 28 вересня минулого року, на ГРВІ та грип в Україні вже перехворіли 3 млн 17 тис. 454 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-