Візовий посередник VFS Global в Україні оформлений на підставного власника - ЗМІ

Візовий посередник VFS Global в Україні оформлений на підставного власника - ЗМІ

Укрінформ
Факти вказують на те, що компанія, яка надає візові послуги громадянам України, оформлена на підставного власника.

На сайті, де люди реєструються для подачі документів, зазначено, що усі ці послуги українцям начебто надає компанія "VFS Global Services". Але у вічі впадає те, що на сайті реєстрації - жодної фізичної адреси цієї компанії - ні в Україні, де вона начебто діє і обслуговує людей, ні навіть за кордоном, пише газета "Експрес" у власному розслідуванні.

Видання насторожили публікації у закордонних виданнях, що зазначена компанія може  співпрацювати з російськими спецслужбами і до її діяльності можуть бути причетні двоє колишніх високопоставлених працівників КДБ.

Втім, результати розслідування виявилися ще більш шокуючими. "VFS Global", яка не лише надає українцям посередницькі візові послуги, а й зокрема, відповідає за зберереження  персональних даних громадян, взагалі не зареєстрована в Україні. Причому, відсутня реєстрація як самої фірми, так і будь-яких її підрозділів чи представництв, стверджують у міністерстві економічного розвитку та торгівлі.

Як встановило видання, українське приватне підприємство "VFS Global Services" не має нічого спільного з міжнародною компанією (яка справді має чималий досвід і сталу репутацію), а через складну і непрозору структуру власності зареєстрована в одному з офшорів на карибському острові Кюрасао. 

Спроби знайти кінцевого власника оффшорної "липи" вивели видання на такого собі пана Юрійса Байковса, який зареєстрований у Ризі, а працює водієм у когось з керівників лондонського аеропорту. Пан водій виявився юридично підкованою особою й відмовився надавати інформацію про український "візовий центр" без "офіційного запиту".

З цього видання робить висновок, що наданням візових послуг українцям, й отриманням за це чималих грошей, займається неіснуюча компанія, що до того ж перебуває у невідомо чиїх руках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-