ВООЗ екстрено збирається через вірус Зіка

ВООЗ екстрено збирається через вірус Зіка

Укрінформ
Виконавча рада Всесвітньої організації охорони здоров'я проведе 28 січня в Женеві засідання, присвячене виробленню термінових заходів з протидії вірусу Зіка, що викликає важкі дефекти у тисяч новонароджених у державах Карибського басейну і Латинської Америки.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Про таке рішення оголосили після попередження американських вчених про те, що є небезпека виникнення пандемії лихоманки Зіка", - пише видання.

Головною небезпекою вірусу Зіка, який переносять комарі, вважається мікроцефалія - вроджене зменшення розмірів мозку і черепа у плода, що призводить до розумової відсталості.

Ліків або вакцини від хвороби наразі немає. У людей, що заразилися, зазвичай трохи підвищується температура, виникає висип на шкірі і коньюнктивіт. Симптоми спостерігаються протягом 2-7 днів.

На сьогодні Зіка вже зафіксували у понад 20 країнах Карибського басейну, Північної і Південної Америки. ВООЗ застерегла, що вірус Зіка може поширитися майже на всю Північну і Південну Америку.

Уперше вірус виявили в 1947 році в Уганді, у Північній чи Південній Америці його не фіксували до 2014 року. 27 січня перший випадок зараження вірусом Зіка виявили в Данії.

Нагадаємо, нові випадки захворювання на вірус Зіка діагностували у трьох європейських країнах - Португалії, Фінляндії та Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-