Суд відпустив екс-губернатора Сумщини

Суд відпустив екс-губернатора Сумщини

Укрінформ
У середу, 27 січня, Зарічний районний суд міста Суми, який обирав запобіжний захід для екс-губернатора Сумщини та колишнього народного депутата Володимира Шульги, вирішив відпустити його під особисте зобов’язання.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-секретаря Сумської обласної прокуратури Наталію Науменко.

«27 січня 2016 року Зарічний районний суд м.Суми відхилив клопотання прокуратури Сумської області про обрання колишньому народному депутатові України запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі 1,28 млн грн та призначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, зобов’язавши його прибувати до слідчого прокуратури один раз на тиждень, повідомляти про зміну місця проживання та здати закордонний паспорт до відповідного органу. Прокуратура категорично не погоджується з таким рішенням суду, однак, відповідно до ст. 309 КПК України воно оскарженню не підлягає. Водночас суд визнав обгрунтованим повідомлення про підозру вказаній особі», - зазначила Науменко.

Нагадаємо, що прокуратурою Сумської області 20 січня 2016 року колишньому народному обранцю та екс-губернатору Шульзі було вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Шульзі, який нині працює проректором одного із київських вишів і є державним службовцем 1 рангу, загрожує до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-