VIP-автопарки: Transparency виклала нові дані про вподобання українських суддів

VIP-автопарки: Transparency виклала нові дані про вподобання українських суддів

Укрінформ
Судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду виявляють уподобання до атрибутів успішного бізнесмена - представницьких автомобілів.

Transparency International Україна і "Перша інстанція" вивчили декларації про доходи дніпропетровських суддів і склала ТОП-12 автопарків.

"У сім'ях 80% членів цього суду є автомобілі, ринкова вартість яких перевищує $20 тис. Дешевим машинам віддають перевагу лічені одиниці", - йдеться у повідомленні.

Як з'ясувалося, із 47 суддів Дніпропетровського окружного адміністративного суду і їх сімей 33 - "на колесах". Найдорожчий автопарк - в сімейному гаражі судді Євгена Жукова: вартість двох "німців" - Volkswagen Golf і Volkswagen Touareg - перевалює за 1,5 млн грн.

Не сильно поступається у вартості й сімейний автопарк судді Олени Маковської. Її Subaru Outback трирічної давності і Toyota Auris її близьких в сумі коштують понад мільйон гривень.

Третє місце розділили Вікторія Вихровська і Світлана Ніколайчук. Їх автомобілі AUDI Q7 і Lexus RX 350 на сьогоднішній день коштують щонайменше півмільйона гривень кожний.

Місцевий окружний адмінсуд, безумовно, поступається столичним судам за новизною моделей і кількістю недешевих машин представницького класу. При цьому загалом вартість машин з ТОП-12 Дніпропетровського суду перевищує 10 млн грн. Це підказує, що правосуддя в Україні - доля далеко не бідних людей.

Раніше Transparency оприлюднила дані про VIP-автопарк суддів Київського апеляційного адміністративного суду, вартість якого перевищує півмільйона доларів.

"46 апеляційних суддів із столиці в деклараціях за минулий рік "засвітили" 77 автомобілів, які перебувають у власності (або користуванні) у них або у їх сімей. Насправді автопарк може виявитися більшим - декілька суддів столичного апеляційного адмінсуду не оприлюднили в деклараціях майно членів своїх сімей (серед них: Інна Грибан, Євген Сорочка, Ігор Федотов, Костянтин Бабенко, Ярослав Василенко, Олена Ганечко і Яна Глущенко)", - наголосили в Transparency.

На те, що в цих осередках суспільства надають перевагу комфортній їзді і помітності, вказують назви марок задекларованих автомобілів: Porsche Cayenne, Jaguar  ХF, Audi Q7, Toyota Land Cruiser Prado, Lexus GS-250.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-