У МОЗ сказали, коли грип піде на спад

У МОЗ сказали, коли грип піде на спад

Укрінформ
Захворюваність на грип неминуче буде знижуватись, і у деяких регіонах вона вже йде на спад.

Про це повідомила на брифінгу керівник ДЗ "Український центр із контролю й моніторингу захворювань МОЗ України" Любов Некрасова.

"Інтенсивність захворювань може тривати на наступному тижні. А потім вона неминуче буде знижуватися", - сказала Некрасова.

Вона зазначила, що в таких регіонах, як Львів, Івано-Франківськ, Ужгород, Одеса, Миколаїв, Харків, на сьогодні не перевищено епідпоріг.

"У Житомирській, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Чернігівській, Запорізькій, Херсонській областях та місті Києві грип іде на спад", - підкреслила Некрасова.

Як повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, за останній тиждень в Україні захворіли на грип 363.236 осіб.

А т.в.о. голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України, головного державного санітарного лікаря України Святослав Протас нагадав, що заразитися грипом можна тільки від хворої людини у сухому, теплому приміщенні.

"Тому актуальним і досі залишаються прості профілактичні речі, які сприяють зменшенню кількості захворювань. Це дотримання правил особистої гігієни, повноцінне раціональне харчування, вологі прибирання, прогулянки. А ключове - максимально уникати місць масового скупчення людей і триматися на відстані не менше 1,5-2 метри від хворої людини", - наголосив Протас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-