Заступник Саакашвілі зрозумів, чому у США не прибирають сніг

Заступник Саакашвілі зрозумів, чому у США не прибирають сніг

Укрінформ
У США відмовляються від розчистки снігу та боротьби з ожеледицею через дорожнечу прибирального процесу.

У США відмовляються від розчистки снігу та боротьби з ожеледицею через дорожнечу прибирального процесу. Про це на свій сторінці в соцмережі написав заступник губернатора Одеської області Олександр Боровик, який зараз знаходиться у Вашингтоні, де в останні дні випала величезна кількість снігу.

Одеський чиновник порівняв очікування звичайного жителя одного із самої багатої країни світу і українця. Останній, за словами Боровика, вважає, що має право вимагати від міської влади негайного розчищення доріг.

«Готовність і швидкість з якою міська влада будуть прибирати сніг, це частина суспільного договору. Коли у Вашингтоні DC випадає сніг, або настає ожеледь, машин для прибирання просто немає. В такі дні діє заборона на трафік - автобуси навіть при одному інче снігу не виходять з парків, таксі підвищують таксу в два рази, школи і федеральні установи закриті. Такий суспільний договір у багатьох американських містах - ми не підвищуємо місцеві податки і не купуємо дорогі снігоприбиральні машини, а ви від нас цього не вимагаєте», - написав Боровик.

Він зазначив, що провідним компаніям світу, офіси яких знаходяться в містах Америки, дешевше попередити своїх співробітників, щоб вони в снігопад працювали з дому, ніж платити високі місцеві податки на снегоуборку.

«Сьогодні урядові та офісні будівлі, школи та музеї DC закриті. Найбагатша нація в світі не поспішає розчищати сніг у своїй столиці. Це занадто дорого», - пояснив Боровик.

Заступник Саакашвілі підкреслив, що українське суспільство поки не готове жити за такою схемою, зокрема через необхідність підвищення місцевих податків.

«У товариства, з моєї точки зору, є досить завищені вимоги до держави з одного боку і небажання платити високі податки і зарплати держслужбовцям з іншого», - написав Боровик.

Нагадаємо, в останні кілька днів в США пройшли великі снігопади. За даними ВВС, в п'яти штатах рівень снігу досяг 91 см. В Нью-Йорку випало найбільше снігу з 1869 року. В Балтіморі зареєстрований найбільший снігопад в історії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-