Одночасна заміна суддів зруйнує судову практику за 3-7 років - голова ВГС

Одночасна заміна суддів зруйнує судову практику за 3-7 років - голова ВГС

Укрінформ
Одночасна заміна 8 тис. українських суддів призведе до зупинення роботи судів та зруйнує судову практику впродовж 3-7 років.

Про це в ефірі "Свободи слова" повідомив голова Вищого господарського суду України, член Конституційної комісії Богдан Львов, передає Укрінформ.

"Можливість одночасної заміни усіх суддів за усіма розрахунками, якщо врахувати навіть те, що чинне законодавство передбачає навчання суддів впродовж року, то заміна майже 8 тис. суддів в Україні призведе як до зупинення роботи судів, так і до руйнування судової практики впродовж щонайменше 3-7 років", - сказав Львов.

Він також додав, що у такому випадку судова практика стане усталеною щонайменше через 5 років.

Нагадаємо: Верховна Рада України відповідно до Постанови „Про включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) і про його направлення до Конституційного Суду України" від 22 грудня 2015 року № 895-VІІІ звернулася до Конституційного Суду України з клопотанням дати висновок щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя).

Згідно зі статтею 159 Конституції, законопроект про внесення змін розглядається Верховною Радою за наявності висновку Конституційного Суду щодо відповідності законопроекту вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-