Захарченко роздав «тітушкам» на Майдані 600 автоматів – ГПУ

Захарченко роздав «тітушкам» на Майдані 600 автоматів – ГПУ

Укрінформ
Причетними до роздачі цивільним бойової зброї та набоїв до неї у Генпрокуратурі називають 12 осіб.

Управління спецрозслідувань Генпрокуратури закінчило досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом організації керівниками МВС України незаконного заволодіння 20 лютого 2014 року цивільними особами, так званими «тітушками», вогнепальною автоматичною зброєю та боєприпасами до неї зі складів МВС України, про це повідомило Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Скоєння вказаного злочину стало можливим через перевищення службових повноважень трьома працівниками ГУ МВС України в м. Києві, які, виконуючи явно незаконний наказ вищого керівництва МВС України, створили усі необхідні умови для заволодіння «тітушками» та іншими особами понад 600 автоматами АКС74У та майже 170 тис набоїв до них, що призначались для подальшого силового придушення мирних акцій протесту.

Загальна кількість встановлених на цей час співучасників злочинів складає 12 осіб, яким повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 365, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 262, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України, у тому числі колишнім Міністру внутрішніх справ України Захарченку В., начальнику Департаменту матеріального забезпечення МВС України Зінову П. та очільнику київської міліції Мазану В.

Вчиненими злочинами завдано матеріальних збитків державі на суму понад 2 млн грн.

21 січня 2016 обвинувальний акт стосовно трьох працівників ГУ МВС України у м. Києві та однієї цивільної особи, співучасника «тітушок», скеровано до суду для розгляду по суті, додає прес-служба ГПУ.

Решта співучасників, які переховуються від органу досудового розслідування оголошені в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-