У Нацгвардії розповіли, як харчуються бійці в АТО

У Нацгвардії розповіли, як харчуються бійці в АТО

Укрінформ
Перед відправленням у визначений район виконання службово-бойових завдань особовий склад Нацгвардії України забезпечується встановленими запасами продуктів харчування. В ході виконання службово-бойових завдань здійснюється планове поповнення запасів.

Про це заявив під час прес-конференції в Укрінформі начальник відділу Управління тилового забезпечення НГУ підполковник Денис Гуназа.

"Одним із основних аспектів забезпечення підрозділів Національної гвардії при виконанні службово-бойових завдань є якісне продовольче забезпечення особового складу", - сказав він.

Гуназа зазначив, що в зоні проведення АТО організовано трьохразове харчування особового складу гарячою їжею згідно норм харчування, визначених постановою КМУ від 29 березня 2002 року №426. Крім того, на даний час зазначений особовий склад забезпечується додатковим харчуванням згідно постанови Кабінету Міністрів від 4 червня 2014 року №158.

Також незалежно від пори року особовий склад забезпечується водою питною бутильованою із розрахунку 1,5 літра на одного військовослужбовця на добу. У разі перевищення проміжків між прийманням їжі понад 7 годин організовується проміжне харчування особового складу за рахунок добової норми", - зазначив представник Нацгвардії.

За його словами, у зоні АТО продовольство доставляють раз на тиждень, хлібобулочні вироби - 1 раз на три дні. "Приготування їжі відбувається шляхом розгортання продовольчих польових пунктів, за допомогою причіпних та переносних кухонь. У разі неможливості забезпечення військовослужбовців гарячою їжею, їм видається сухий пайок", - повідомив Гуназа.

За його словами, підрозділи Нацгвардії забезпечені твердим паливом (дрова, брикет) до кінця опалювального сезону. Він повідомив, що для забезпечення підрозділів твердим паливом існують тимчасові склади зберігання, де створено місячний запас палива. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-