На Київщині взяли кібершахраїв, які ледь не привласнили 15 мільйонів

На Київщині взяли кібершахраїв, які ледь не привласнили 15 мільйонів

Укрінформ
Служба безпеки України спільно з поліцією припинила протиправну діяльність міжнародної групи кібершахраїв, які незаконно отримували готівку у банках за допомогою міжнародних платіжних систем.

Про це повідомляє прес-центр СБ України. 

«Механізм незаконного заволодіння грошима розробили та реалізували так звані кардери, мешканці Києва та Київщини. Зловмисники діяли разом з іноземними спільниками-хакерами. Використовуючи реквізити підроблених платіжних карток, шахраї переводили електронні гроші на рахунки відкритих ними 30 фіктивних підприємств та планували отримати готівку в касах столичних банків», - йдеться у повідомленні.

Члени угруповання намагалися привласнити майже 15 мільйонів гривень. Здійснивши незаконну трансакцію на рахунок одного з фіктивних підприємств, ділки зарахували на нього перший транш - 275 тис. грн. Співробітники Головного управління СБ України у Києві та Київській області затримали зловмисників саме під час спроби зняти гроші в одному з банків.

У ході обшуків у зловмисників вилучено печатки фіктивних підприємств та державних органів, холодну та вогнепальну зброю.

Крім того, під час проведення спецоперації СБУ виявила та припинила діяльність двох елітних гральних закладів, співвласниками яких виступали ІТ-злочинці. Правоохоронці вилучили 25 гральних автоматів, 15 столів для гри в покер, рулетку та інше устаткування для азартних ігор.

Відкрито кримінальне провадження за ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії з документування усіх епізодів протиправної діяльності та встановлення загальних обсягів завданих збитків.

Кардінг (англ. carding) - рід шахрайства, при якому проводиться операція з використанням банківської картки або її реквізитів, яка не ініційована або не підтверджена її власником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-