Марія М'якота, голова буковинської волонтерської сотні
Бійці відгукуються: «Завдяки вам, ми знаємо, за кого стоїмо»
Інтерв'ю 25.01.2016 11:00

- Так. Остання передача відбула 23 січня, перед тим відправляли 17 грудня, щоби хлопцям зробити подарунок на Миколая та на Новий рік. Оце якраз на Миколая минув рік, як ми уперше приготували страви для бійців. Хочу зауважити, що м'ясне готується у 12 домашніх печах, запікається. Для цього ми їх замащуємо, як колись наші бабусі, на 8 годин. Тепер, на таку кількість їжі, мені, наприклад, доводиться добу без перепину лише замащувати печі в людських оселях. Вчу цього інших, щоби було легше.

- Буковинці славляться своїми кулінарними здобутками. Тож не дивно, що виходять з-під ваших рук справжні смачні дива.

- І нас працює багато - не сотня, а навіть дві. І продуктів можемо переробити силу-силенну. Причому, все без лишку, і готуємо з найсвіжішого м'яса. Так, для АТО забили вже 46 свиней та трьох биків. Готуємо не тільки м'ясні, а й овочеві страви. Осередок, довкола якого все крутиться - моя оселя. Тут маємо обладнані аж 4 кухні, і все кипить, рухається, готується. На повітрі лише коптимо рибу та випікаємо в міні-пекарнях домашній хліб. До речі, нашої фірмової, за власним рецептом, риби відправляємо, як і м'яса, сотні кілограмів. Все може зберігатися кілька тижнів.

- Кажуть, коли випікають паску, перед цим не тільки вмиваються, а й читають молитву. З яким настроєм приступаєте до цього діла?

- Думаємо не лише про матеріальне. Ми готуємо страви з великою і щирою любов'ю, вкладаємо в них всю свою душу. Часто дівчата, готуючи, співають пісень. І цей настрій відчувають далеко на Сході наші хлопці, тому й спілкуються з нами. А буває, й приїжджають подякувати особисто. І всі говорять одне: «Ви навіть не уявляєте самі, що ви для нас робите. Ось так ми знаємо, за кого стоїмо». А ще запам'яталася сказана одним бійцем фраза: «Якби в нашій державі було більше таких людей, то Україна мала би інше, краще майбутнє». Ну, хіба не працюватимеш після такого ще завзятіше?

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-