У питанні звільнення заручників бойовики йдуть на шантаж - Тандіт

У питанні звільнення заручників бойовики йдуть на шантаж - Тандіт

Укрінформ
У полоні терористів досі перебуває 133 заручники, для обміну яких бойовики змінюють умови і йдуть на шантаж.

Про це в ефірі «112 каналу» заявив радник Голови СБУ Юрій Тандіт.

«Заручниками вважаються 133 людини. Ми вимагаємо, щоб повернули всіх людей, які знаходяться там незаконно. Це не лише Донецьк і Луганськ, це й території РФ... Фактично з нами збираються говорити з позиції шантажу і змінюють умови, але ми будемо йти далі і звільнимо наших хлопців», - сказав він.

Говорячи про черговий обмін, Тандіт зазначив, що не було цифри «25 на 25».

«Ми якраз із нашого боку готові віддати більше. Ми говорили про те, що більше 30 людей можуть бути передані туди на територію тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей», - пояснив він.

Водночас, радник Голови СБУ нагадав, що Україна дотримається виконання пункту Мінських угод, який передбачає звільнення заручників за принципом «усіх на всіх».

«На жаль, з тієї сторони (бойовиків. - Ред.) затягують процес і намагаються говорити з нами, шантажуючи певними речами, знаючи, що ми дійсно зацікавлені в якнайшвидшому звільненні наших хлопців, знаючи, що наш президент на всіх рівнях і міжнародних сесіях порушить це питання як пріоритетне. І ми розуміємо, що з боку сусідньої держави, у Кремлі, приймаються рішення щодо звільнення наших заручників", - додав Тандіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-