На хабарі затримали начальника Краматорського міськвідділу міграційної служби

На хабарі затримали начальника Краматорського міськвідділу міграційної служби

Укрінформ
У Краматорську під час отримання неправомірної вигоди правоохоронці затримали начальника міськвідділу Головного управління Державної міграційної служби України на Донеччині.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

«Місцевою прокуратурою Краматорська спільно із співробітниками Служби безпеки України й ГУ Національної поліції у Донецькій області під час отримання неправомірної вигоди було затримано начальника Краматорського МВ ГУ Державної міграційної служби України у Донецькій області», - зазначається у повідомленні.

Встановлено, що затриманий керівник систематично вимагав і отримував неправомірну вигоду від місцевих жителів і осіб, які переселилися у Краматорськ з тимчасово окупованих територій Донецької області, з відновлення й видачі паспортів громадян України. Через посередників за кожен відновлений паспорт начальник відділу отримував від 1 до 2,5 тис. грн.

Слідчі дії тривають. Згідно з постановою суду на робочому місці й за місцем проживання фігуранта та його спільників проводяться обшуки.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення чиновника про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем) Кримінального кодексу України й обрання запобіжного заходу. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на термін від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює місцева прокуратура Краматорська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-